Tallisaaren Musta pässi sai lakkinsa vapun kunniaksi

Tallisaaren Mustan pässin lakitusperinne jatkui koronavirustilanteesta huolimatta

Vuonna 2018 Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Savonlinnan kampusjärjestö toivoi paikallisten kansalaisvaikuttajien kanssa, että Savonlinnan Taidelukio ottaisi vastatakseen Tallisaaren Mustan pässin lakitusperinteen jatkosta.

Savonlinnan Taidelukiossa ja sen opiskelijakunnassa tämä pyyntö otettiin ilolla vastaan. Siitä huokui vahva arvostus Savonlinnan Taidelukiota kohtaan, joka on muuten maan vanhin lukiokoulutuksessa erityistehtävän saanut lukio.

Alusta lähtien oli selvää, että tämän tapahtuman myötä pyritään aktivoimaan savonlinnalaista opiskelijakulttuuria. Siksi tapahtumaan pyydettiin mukaan Xamkin kampusjärjestö SOHVA ry. Yhdistyksen edustajat ovatkin olleet lakitustapahtumissa mukana tasavertaisina kumppaneina nyt kolmatta vuotta. Tänä vuonna lakitukseen saatiin edustus myös savonlinnalaisista insinööriopiskelijoista, SAIO ry:stä. Tämä kuvastaa hyvin Xamkin Savonlinnan kampuksen vahvistumista, kasvaahan se parin seuraavan vuoden aikana n. 1400 opiskelijan kampukseksi uusien koulutusohjelmien myötä.

Suoritimme Tallisaaren mustan pässin lakituksen huhtikuun 28. päivänä hissunkissun. Halusimme taltioida tapahtuman ja jakaa sitä Savonlinnan kaupungin kautta savonlinnalaiselle yleisölle ja Savonlinnan ystäville. Tämä perinne tulee jatkua katkeamattomana.

Oheisella videolla päästään lakitustapahtuman tunnelmaan. Videolla esiintyvät Savonlinnan Taidelukiosta rehtori Reima Härkönen sekä opiskelijat Alisa, Iida ja Sara. Taltiointi ja editointi tapahtui kuvataideopettaja Katriina Kaijan ja opiskelija Vilin toimesta. Xamkin kampusjärjestöjä edustivat Arttu, Isto ja Juhana.

Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Taidelukio sekä Savonlinnan Taidelukion opiskelijakunta sekä Xamkin kampusjärjestöt toivottavat kaikille hauskaa ja turvallista vappua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *