Sitotumista sairaalamme puolesta

Savonlinnan keskussairaalan tulevaisuus on nyt eduskunnan käsissä. Sote-lakiesityksessä oleva määräaikaisuus tulee muuttaa eduskuntakäsittelyssä toistaiseksi voimassaolevaksi ja hyvinvointialuetta velvoittavaksi. Lisäksi sairaalan tarvitsema lisärahoitus tulee varmistaa pysyvillä rahoituselementeillä. Nämä ovat tärkeimmät edellytykset sairaalamme turvaamiseksi. Toteutuakseen ne vaativat eritoten sdp:n ja Krista Kiurun myötävaikutusta, keskustalle nämä ovat olleet täysin selviä asioita jo kauan. Näihin tavoitteisiin ovat lisäksi yhtyneet kaikki Etelä-Savon hyvinvointialuetta suunnittelevat toimijat Sosteria lukuun ottamatta.

Tämän valtakunnallisen vaikuttamisen lisäksi tarvitsemme yhteistyötä ja edunvalvontaa myös suhteessa Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueeseen (ERVA). Erikoissairaanhoidon työnjakokysymykset ratkaistaan järjestämissopimuksella, joka on parhaillaan sairaanhoitopiireillä hyväksyttävänä. Tämä ja aiemmin tehty ns. keskittämisasetuksen lievennys mahdollistavat sairaalamme jatkon yhteispäivystyssairaalana.

Edellä mainittujen valtakunnallisen ja ERVA-tasoisen päätöksenteon lisäksi meidän on hoidettava oma leiviskämme kunnolla. Tämä tarkoittaa yksituumaista edunvalvontaa eduskunnan suuntaan sekä sote-kustannustemme saattamista kestävälle tasolle. Savonlinnan kaupungin ja Sosterin suksien tulee sojottaa jatkossa samaan suuntaan tässä asiassa.

Keskustan Savonlinnan kunnallisjärjestön puolesta

Reima Härkönen

Tuukka Suomalainen

Kirsi Torikka

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *