Selvitys Savonlinnan kaupunginjohtajan luottamusprosessista – käsitellään kaupunginhallituksessa 21.2.2021

Selvityksen perusteella voi vetää johtopäätöksen, että rikoslain (39/1889) 40:7 §:ssä säädelty virka-aseman väärinkäyttö on aidosti tapahtunut kaupunginjohtajan erottamiseen tähdänneessä asiassa.

Savonlinnan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 22.2.2021 selvitystä kaupunginjohtajan luottamusprosessista (asianumero 72).

Kuntalaiset muistanevat tämän asian ehkä parhaiten siitä, että KH teki päätöksen jakamatta kaikille päätöksentekoon osallistuneille päätöksen pohjalla ollutta ns. arviointimuistiota.

Silloin laajalla rintamalla esitettiin väitteitä koko prosessin lainmukaisuudesta. Kirjoitin tästä aiheesta blogissani, katso kirjoitus tästä linkistä. Nyt esityslistalla oleva selvitys osoittaa kiistatta, että nämä väitteet olivat perusteltuja.

Selvitys toteaa, että päätösten valmistelijoina ja esittelijöinä toimivat pääsääntöisesti virkamiehet, koska päättäjät ovat maallikoita ja heille ei ole säädetty mitään erityisiä pätevyysvaatimuksia. Nyt osa kaupunginhallituksen jäsentä ryhtyi asiantuntijoiksi ja näin siinä sitten kävi. Jos joku opetus tarinassa on, olisiko se, että ei kannata laittaa tietämättömiä taitamattomien aisapariksi vaikeaa asiaa ratkomaan. Nyt Savonlinnan kaupunginhallituksessa tapahtui juuri näin varsinkin kolmen jäsenen toimesta. Päätöksiä ei tarvitse kovinkaan paljon plerata huomatakseen, keitä tarkoitan.

Onneksi yhteiskunnalla on taipumus korjata tekemänsä virheet ja toivon, että näin käy nytkin ja laittomuuksiin syyllistyneet saavat tekojensa mukaiset seuraukset. Surullista kuitenkin tämä tällainen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *