Selityspyyntö osalle Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsenistä

Savonlinnan kaupunginhallitus teki hyvän ja tarpeellisen päätöksen ma 22.2.2021 pyytäessään selityksen ns. muistio-asiassa kuudelta kh:n jäseneltä. Sanomalehti It-Savo uutisoi seuraavasti aiheesta.

Artikkelista puuttuu osa päätöksestä ja nappaan sen kokonaisuudessaan tähän alle. Huomioarvoista siinä on se, että keskustan valtuutoryhmä pyysi samaista selitystä silloisen jäsenen Sanna Metsälän toiminnasta Kuntaliiton suuntaan. Tätä selitystä ei koskaan saatu. Nyt se on siis tulossa.

KH:n päätös tässä alla:

Kaupunginhallitus päättää vaatia kuntalain 85 §:n mukaisesti 9.11.2020 § 420 päätökseksi tulleen esityksen puolesta äänestäneiltä kirjallisen selityksen liitteenä A olevassa lausunnossa esitetyistä kaikista seikoista kaupunginhallitukselle 10.3.2021 klo 16 mennessä.

Juha Kukkonen teki Tuukka Suomalaisen kannattaman esityksen, että vs. kaupunginjohtajan esitystä täydennetään siten, että kaupunginhallitus pyytää selityksen, miksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Eija Stenberg ja toinen varapuheenjohtaja Seija Puputti halusivat salata kaupunginhallitukselta kokouksessa 9.11.2020 § 420 päätöksen kohteena olevan asiakirjan siitä päättävältä kaupunginhallitukselta, vaikka he tiesivät, että salaamalla asiakirjan päätökseen jää muotovirhe? Toinen varapuheenjohtaja Seija Puputti myönsi kokouksen keskustelussa, että salaamalla asiakirjan päätökseen jää muotovirhe.

Edellisen lisäksi kaupunginhallitus päättää vaatia kaupunginhallituksen varapuheenjohtajalta, Eija Stenbergiltä ja toiselta varapuheenjohtajalta, Seija Puputilta sekä Sanna Metsälältä selityksen sille, miksi he järjestivät etäkokouksen (teams-) kuntaliiton lakimiehen kanssa antaen lakimiehen ymmärtää, että kokoukseen kaupungin puolelta osallistuisi koko kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, vaikka kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Torikkaa ei edes kutsuttu kokoukseen.

Kaupunginhallituksen velvollisuuteen kuuluu huolehtia työntekijän työhyvinvoinnista ja ottaa asiaan kantaa kaupunginjohtajan osalta saatujen selitysten jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *