Savonlinnan Taidelukion rehtori Reima Härkönen opetusministeri Li Anderssonin nimeämän selvitysryhmän jäseneksi

Savonlinnan Taidelukiossa voi suorittaa mys musiikin lukiodiplomin. Kuva Jemina Suonpää.

Opetusministeri Li Andersson on päätöksellään 19.12.2019 OKM/64/040/2019 kutsunut Savonlinnan Taidelukion rehtori Reima Härkösen kolmijäsenisen selvitysryhmän jäseneksi.

Selvitysryhmän tehtävänä on selvittää, miten lukiodiplomit tulisi järjestää osana lukiokoulutusta siten, että kaikilla opiskelijoilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet niiden suorittamiseen ja millaisia lukiodiplomien tulisi olla, jotta ne palvelisivat parhaiten opiskelijan osaamisen syventämistä ja olisivat hyödynnettävissä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa.

Lukiodiplomihan tarkoittaa lukiolain mukaan eri oppiaineissa suoritettavia, erityistä osaamista ja harrastuneisuutta osoittavan näytön sisältäviä opintokokonaisuuksia. Nykyisellään niitä voi suorittaa kahdeksassa oppiaineessa. Esimerkiksi Savonlinnan Taidelukiossa on vuosien saatossa suoritettu näitä kuvataiteessa, musiikissa, liikunnassa, mediassa ja teatterissa.

Selvityksessä tulee käsitellä lukiodiplomien nykytilaa, niiden hyödyntämisen laajentamista nykyistä useampaan oppiaineeseen, erilaisten yhteistyö- ja etäopetusmuotojen hyödyntämistä diplomien järjestämisessä, diplomien arviointikäytänteiden muuttamista niin, että opiskelijoiden tasavertainen kohtelu toteutuisi paremmin sekä korkeakoulujen arvioita lukiodiplomien hyödyntämisen suhteen. Tämän lisäksi tulee selvittää, aiheuttaako tämä opetussuunnitelmallisia tai lainsäädännöllisiä muutostarpeita.

Selvityksen valmistelussa tulee kuulla Opetushallituksen, Ylioppilastutkintolautakunnan sekä korkeakoulujen ja muiden diplomeihin liittyvien sidosryhmien näkemyksiä diplomien kehittämisestä.

Selvitys tulee luovuttaa opetus- ja kulttuuriministeriölle viimeistään 15.9.2020 mennessä. Selvitystyön laatimisen käytännön tuesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ministerin päätökseen pääset tästä linkistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *