Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laineen luottamusasiaa käsittelevää tilapäistä valiokuntaa ei aseteta

Savonlinnan kaupunginvaltuustossa päätettiin äänin 27 – 23, ettei tilapäistä valiokuntaa perusteta. Hyvä näin! Ohessa asiassa pitämäni Keskustan valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro.

Keskustan valtuustoryhmä kannattaa sitä, että tilapäistä valiokuntaa ei perusteta. Perustelen tätä seuraavasti;

Valtuustoryhmällä on luottamus kaupunginjohtajaan ja hänen toimintaansa. Nyt on tärkeää antaa hänelle ja muille viranhaltijoille työrauha keskittyä kaupungin asioiden hoitamiseen asukkaiden ja yritysten hyväksi. Juuri nyt on menossa monia tärkeitä kaupungin elinvoimaan, palveluihin ja talouteen ratkaisevasti vaikuttavia valmisteluita ja neuvotteluita.

Lisäksi tämä prosessi on edennyt väärin. Mahdollista luottamuspulaa olisi tullut tiedustella ilman julkisuutta valtuustoryhmiltä ja näiden vastausten perusteella sitten olisi ryhdytty tai päätetty olla ryhtymättä esim. tilapäisen valiokunnan perustamiseen tähtääviin toimiin. Nyt on kerätty nimilistoja niin, että asia ei ole ollut kaikkien valtuutettujen tai valtuustoryhmien tiedossa.

Kuntalain (410/2015) 40 §:n mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja johtaa poliittista yhteistyötä, jota kunnanhallituksen tehtävien toteuttaminen edellyttää. Tässä asiassa hänen tietämättään ja ilman säädettyä tai päätettyä toimivaltaa Eija Stenberg, Seija Puputti ja Sanna Metsälä ovat käyneet poliittista valmisteluja Kuntaliiton edustajan kanssa. Keskustan valtuustoryhmä paheksuu tällaista toimintaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *