Savonlinnan kaupungin tilinpäätöksen ylijäämä +22 M€

Savonlinnan kaupungin vuoden 2020 tilinpäätös on komeaa luettavaa. Tilinpäätös osoittaa ylijäämää peräti +22 miljoonaa euroa.

Suuri kiitos tästä kuuluu valtiovallalle, joka on rientänyt paikkaamaan koronavirustilanteesta johtuvaa verotuloalenemaa. Näiden toimien kustannusvaikutus on ollut n. 8,4 M€. Lisäksi Savonlinnalle myönnettiin harkinnanvarainen 2,2 M€:n valtionosuuskorotus peruspalveluiden valtionosuuteen. Nöyrä kiitos tällaisesta kuntatalouden tukemisesta!

Edellä mainitut toimet eivät toki näin hyvää tilinpäätöstä kokonaan selitä. Tämä on myös osoitus henkilöstömme vahvasta sitoutumisesta valtuuston linjaamaan talouden tasapainotusohjelmaan. Henkilöstöä on aiempaa vähemmän ja työmäärä ei ole miksikään muuttunut. Tiedän tämän myös omakohtaisesti, koska lukiotoimesta edellytettiin runsaan 100 000€:n säästöä sopeuttamistoimiin liittyen. Ne haettiinkin ja toteutettiin palvelutason suuremmin laskematta.

Lisäksi kaupungin koko toiminta on todettu hyvin kustannustehokkaaksi FCG:n toteuttamissa hallinnon ja palveluiden nettokustannusvertailuissa. Hyvä me!

Tiedotteesta pääsee myös tutustumaan siihen, mistä meidän tulee jatkossa löytää säästöjä. Katseet kääntyvät väkisin Sosterin suuntaan. Kaupunginvaltuusto linjasikin yksimielisesti joulukuussa 2020, että vuosien 2021 ja 2022 aikana Sosterin tulee säästää -8,0M€:a vuoden 2020 ostomäärärahaan verrattuna. Tämä on välttämätöntä myös soteuudistuksen jälkeisten valtionosuuskertymien vuoksi, kuten tiedotteesta käy ilmi.

Lisäksi strategisia kärkihakkeita on vuoden aikana saatu edistettyä. Erityisen iloinen olen Xamkin Savonlinnan kampuksen vahvistumisesta. Uusien koulutusalojen myötä kampus kasvaa 700 opiskelijan yhteisöstä n. 1400 opiskelijan vastaavaksi. Tämän varmistamisessa silloisella kulttuuri- ja tiedeministeri Hanna Kososella oli iso rooli.

Savonlinna on hyvällä tiellä! Ohessa vielä tämä kaupungin tiedote.https://www.savonlinna.fi/ajankohtaista/51224/savonlinnan_kaupungin_talouden_kaantaminen_tasapainoiseksi_onnistui_ja_talous_vahvistui

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *