Savonlinnan ja Kemin sairaaloiden turvaamiseen liittyvä substanssilakikirjaus etenee

Sanomalehti Itä-Savo uutisoi odotetun uutisen siitä, että Savonlinnan ja Kemin. sairaaloiden turvaalmisessa tarvittava substanssilain kirjaus etenee STM:n virkamiesvalmistelussa. Uutiseen pääset tästä linkistä. Tähän valmisteluun ministeriötä on patistanut Eduskunnan lausuma kesäkuulta 2021 ns. sote-lakien hyväksymisen yhteydessä.

Ministeri Kiuru sekä Suomen Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainimisteri Annika Saarikko ovat jo aiemmin. tämän kirjauksen meille luvanneet. Lämmin kiitos heille tästä lupauksen pitämisestä ja asiamme tärkeyden ymmärtämisestä.

Jos palataan kesän 2020, Savonlinnan Keskusta oli tuolloin johdonmukaisesti esittämässä ja vaatimassa substanssilakikirjausta erityisalatuetun yhteispäivystysairaalan toiminnan varmistamiseksi. Aika moni epäili tämän tavoitteen realistisuutta. Onneksi emme ole hellittäneet missään vaiheessa.

Sosterin kuntayhtymähallituksen näkökulmasta tämä on ehdottoman tärkeä viesti koko lääkäri- ja hoitohenkilökunnalle. Savonlinnan erikoissairaanhoidolla on nyt huomattavan valoisampi tulevaisuus edessään.Tällä on varmuudella vaikutusta henkilökunnan saatavuuteen, joka on osoittautunut jopa rahoituksen riittävyyttä suuremmaksi tulevaisuusuhkaksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Muista käydä äänestämässä, Reimaa voit äänestää numerolla 193.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *