Sanna Metsälän jäsenyys Savonlinnan kaupunginhallituksessa

Sanomalehti Itä-Savossa 19.1.2021 julkaistu mielipidekirjoitus.

Sanna Metsälä perusteli eroaan Keskustan valtuustoryhmästä joulukuussa 2020 arvo- ja periaatesyillä. Samalla hän ilmoitti jatkavansa kaupunginhallituksessa, koska ei ole eronnut puolueesta. (Itä-Savo 12.12.2020).

Itä-Savon uutisen mukaan hän on nyttemmin eronnut Keskustan jäsenyydestä (Itä-Savo 15.1.2020), mutta ei aio edelleenkään erota kaupunginhallituksesta.

Kunnallisten toimielinten koostumus päätetään vaalituloksen ja vaaleissa mukana olleiden ryhmien neuvottelujen tuloksena. Suurimpana valtuustoryhmänä Keskusta sai kaupunginhallitukseen puheenjohtajuuden ja kolme jäsentä.

Hyvää toimintakulttuuria on se, että vaihtaessaan valtuustoryhmää ja/tai puoluetta

 ”vaihtaja” luopuu aiemman ryhmänsä paikoista. Näin ovat toimineet moraalisesti oikein ja selkärankaisesti mm. Pekka Laitinen ja Pasi Pekkonen tällä vaalikaudella.

Valtuustopaikka on tullut äänestäjiltä, mutta Sanna Metsäläkään ei olisi valtuustossa ilman koko ehdokasjoukon ääniä. Kaupunginhallituksen jäsenyydestä on päättänyt kunnallisjärjestö ja valtuustoryhmä. 

Kuten tiedämme, yksittäistä kaupunginhallituksen jäsentä ei voi kuntalain mukaan erottaa. Erottaminen on mahdollista ainoastaan erottamalla koko toimielin.

Yhteisten asioiden päättäjältä vaaditaan myös oikeamielisyyttä sekä kykyä ja tahtoa toimia moraalisesti oikein. Sanna Metsälä on nyt tämän kysymyksen edessä!

Jos käy niin, että Metsälä jatkaa kaupunginhalituksessa, on meillä allekirjoittaneilla syytä onnitella Liike Nyt –puoluetta ensimmäisestä vaalivoitosta Savonlinnassa. Se ei ole tullut vaalimenestyksellä vaan ”viekkaudella ja vääryydellä”. Nämä arvo- ja periaate- kysymyksetkö erottavat Sanna Metsälän ja Keskustan valtuustoryhmän?

Hannu Karvinen, Keskustan kunnallisjärjestön pj.

Reima Härkönen, Keskustan valtuustoryhmän pj.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *