Reima Härkönen (kesk.) valittiin Sosterin kuntayhtymähallituksen puheenjohtajaksi 2.11.2021

Sosterin kuntayhtymävaltuusto valitsi minut Sosterin kuntayhtymähallituksen puheenjohtajksi 2.11.2021. Vaali käytiin suhteellisena ja keskustan valtuustoryhmän jättämässä listassa olin ensimmäisellä ja Lauri Niiranen (kesk.) toisella ehdokassijalla. Tämä lista sai suoritetussa vaalissa enemmistön äänistä ja siten minut valittiin vertausluvulla 15,5 puheenjohtajaksi. I varapuheenjohtajaksi valittiin Aila Makkonen (sd.), vertausluku 14,5 ja II varapuheenjohtajaksi Lauri Niiranen (kesk.) vertausluku 7,75.

Puheenjohtajisto oli jo kertaalleen valittu, mutta se jätettiin toimeenpanematta kuntalain 58.3 §.n vastaisena.

Ohessa Sosterin tiedote asiasta.

https://www.sosteri.fi/sosterin-valtuusto-valitsi-kuntayhtymahallituksen-puheenjohtajaksi-reima-harkosen-savonlinnasta/

Sanomalehti Itä-Savo teki myös toimitetun jutun puheenjohtajiston valinnasta ja sen voit lukea oheisesta linkistä. https://www.ita-savo.fi/paikalliset/4352426

Tämä tehtävä tuli minulle juuri sopivaan aikaan. Olin suorittanut joulukuusta 2020 helmikuuhun 2021 mm. sosiaali- ja terveydenhuolto-oikeuden oikeudenalojen opinnot UEF:ssa hallintotieteiden kandidaatin tutkintoon liittyen. Otin tutkinnon maaliskuussa 2021. Nämä opinnot koostuivat kyseisten oikeusalojen substanssilaeista ja silloin valmistelussa olleista sotelakiluonnoksista. Julkaisen blogissani ajatuksia näistä myöhemmin.

Aivan lähiaikojen kuntayhtymähallituksen tehtävistä tärkeimmät ovat Sosterin talousarvion 2022 valmistelu yhtymävaltuuston hyväksyttäväksi sekä Etelä-Savon hyvinvointialueen toiminnan aloittamisen suunnittelu hyvässä yhteistyössä mm. väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE), ESSOTE:n ja maakunnan kuntien kanssa. Nämä molemmat tehtävät tulee tehdä niin, että Sosterilla ja sen omistajakunnilla on yhteisesti jarttu tilannekuva asioista. Juuri nyt näyttää, että tässä on edistytty ja olen luottavainen tulevaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *