Kysymyksiä Eija Stenbergille sotesta ja kaupunginjohtajasta

Kaupunginhallituksen kokouksen 26.10. julkisen pöytäkirjan perusteella voi vetää sen johtopäätöksen, että varapuheenjohtaja Eija Stenberg (sd.) olisi saanut evästystä ministeri Krista Kiurulta. Evästys olisi kohdistunut siihen, että ministeri olisi kehottanut pidättäytymään neuvotteluista Mikkelin kaupungin ja Essoten kanssa tulevaan hyvinvointialueen yhteissuunnitteluun liittyen.

Kysynkin Eijalta, onko asia tosiaan näin? Jos on, silloinhan ministeri Kiuru pelaa kaksilla korteilla. Kuten tunnettua, aika harvassa ovat ne pelit, joissa tällainen sallitaan. Ministeri Kiurun johtama ministerityöryhmä linjasi selvästi Itä-Savon osaksi Etelä-Savon hyvinvointialuetta ja en voi mitenkään nähdä järkevänä, että hän itse heittäisi kapuloita valmistelun rattaisiin.

Itse kaupunginhallituksen äänestyspäätös siitä, että Savonlinnan kaupunki jättäytyi Etelä-Savon hyvinvointialueneuvottelujen ulkopuolelle, on pöyristyttävä. Kaupunginhallitus antoi päätöksellään avoimen valtakirjan muille meidän asioihin vaikuttamiseen ja tämä tapahtui sen toimielimen toimesta, jonka lakisääteinen tehtävä on ajaa Savonlinnan kaupungin etua. Mielestäni tässä  menivät tunteet järjen edelle!

Lisäksi lehtitietojen mukaan Eija Stenberg ilmoitti haluavansa käsitellä kaupunginjohtaja Janne Laineen luottamusasiaa kaupunginhallituksen kokouksessa. Olisi ollut kohtuullista kertoa syyt, joihin tämä mahdollinen luottamuspula perustuu. Pelkän epäilyksen heittäminen on omiaan tahraamaan Janne Laineen mainetta ja tämä tällainen on epäasiallista käyttäytymistä työnantajan edustajalta suhteessa alaiseensa viranhaltijaan. Lisäksi lehtitietojen mukaan tässä juntassa olisi mukana useiden puolueiden edustajia. Valaisetko tätäkin asiaa?

Reima Härkönen, Savonlinnan kaupunginvaltuuston I varapj. (kesk.)

Hannu Karvinen, Savonranta (kesk.)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *