Kaupunginjohtaja Janne Laineen ajojahti

Savonlinnan kaupunginhallitus on perin villiksi ryhtynyt, kun jallittaa kaupunginjohtaja Janne Lainetta perusteilla, joita ei vieläkään ole julkaistu. Tämä ”löysässä hirressä riippuminen” alkoi Janne Laineen osalta jo 26.10.2020, jolloin asiasta kuultiin ensimmäiset vihjeet. Käsittely poiki mediaosumia jo silloin, kuten oheinen Yleisradion uutinen paljastaa.

Jos jokin tässä asiassa on varmaa, niin ainakin se, että työturvallisuuslain (738/2002) määrittlemän epäasiallisen kohtelun tunnusmerkit tässä täyttyvät. Kaupunginhallitus on kaupunginjohtajan esimies ja tässä asemassa nämä asiat tulisi hoitaa tässä nähtyä huomattavasti sensitiivisemmin. Alhaalla oheistetussa lehtijutussa kommentoidaan käytyjä arviointikeskusteluja johtajasopimukseen liittyen. Se on se areena, jossa tällaiset likapyykit esitellään ja toivon mukaan pestäänkin.

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että Savonlinnan kaupunki ansaitsisi paremman kaupunginhallituksen. Hallituksen, joka pystyisi keskittymään kotikaupunkimme kehittämiseen tällaisen meuhkaamisen sijaan.

Tähän alle muutamia juttuja, joihin meuhkaava kaupunginhallitus voisi tarttua;

  • neuvottelukosketuksen palauttaminen Essoten ja Mikkelin kaupungin suuntaan
  • yhteisen strategisen edunvalvonta- ja yhteistyöagendan luominen em. tahojen ja Savonlinnan kaupungin sekä Sosterin kanssa
  • varautuminen kaupungin taloussuunnittelussa vuodenvaihteen 2022/2023 rahoitusmuutokseen niin, että valtionosuuden ”sakkomaksu” pysytetään mahdollisimman pienenä, tämä vaatii kohtuullisen anakaria sopeuttamistoimia sote-kustannusten osalta
  • jonninjoutavien meuhkaamisten lopettaminen

Sanomalehti Itä-savon uutinen aiheesta löytyy tästä linkistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *