Hyväksytty oikaisuvaatimus 15.2.2021 ja omistajaohjauksen tarve – Sosterin uusi, kovapalkkainen hallintovirka

Savonlinnan kaupunginhallitus hyväksyi minun ja Jouni Koskelan (kd.) jättämän oikaisuvaatimuksen liittyen Sosterissa täytettävänä olevaan uuteen, kovapalkkaiseen virkaan liittyen. Oikaisuvaatimuksemme löytyy tästä linkistä. Olin jo aiemmin pitänyt asiaa esillä lähinnä omistajaohjauksen tarpeellisuuden näkökulmasta, ohessa blogikirjoitukseni aiheesta.

Perustelimme vaatimustamme tarkoituksenmukaisuussyillä. Sosterin tulee löytää säästöjä toiminnastaan, kuten suurin omistaja Savonlinnan kaupunki on omassa talousarvio-ja taloussuunnitelmakäsitellyssään yksimielisesti esittänyt. Tällaiseen ei mahdu uusien, hallinnollisten virkojen perustaminen.

Todella hienoa oli, että koko kaupunginhallitus yhtyi käsitykseemme ja vaatimuksemme hyväksyttiin yksimielisesti 15.2.2021 kokouksessa.

Surukseni huomasin sanomalehti Itä-Savon toimitetusta uutisesta, että Sosterin vs. johtaja Saara Tavi esittää kuntayhtymähallitukselle, että tähän kaupungin vaatimukseen ei yhdytä ja ei ole tarvetta asiasta edes neuvotella. Toivoa sopii, että kuntayhtymähallitus ymmärtäisi edes nyt kuunnella suurimman omistajansa tahtotilaa. 

Lisäpontta tässä esitetylle tuo Helena Puontin mielipidekirjoitus, joka sivuaa samaa asiaa. Voit lukea sen tästä linkistä. Myös Tehyn Savonlinnan seudun ammattiosaston 571 hallituksen kanta on viran suhteen kielteinen. Tärkeämpiä rahareikiä Sosterista löytyy. Tehyn mielipiteeseen voit tutustua tästä linkistä.

Sosterin kuntayhtymähallitus on ajanut kuin käärmettä pyssyyn tätä uutta virkaa. Nyt olisi aika taipua, tunnustaa tosiasiat ja nostaa käsi virheen merkiksi pystyyn. Hoitakaa asia kuntoon!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *