Hallintotieteiden kandidaatin tutkinto, pääaineena hallinto-oikeus

Ehkä virkarehtorin uskottavuutta lisää himppusen verran sekin, että itsekin opiskelee. Valtioneuvoston koulutuspoliittinen selontekokin toivoo vuoteen 2030 mennessä että 50% nuorista aikuisista suorittaisi korkea-asteen tutkinnon.

Jatkuvasti puhutaan elinikäisestä oppimisesta ja siitä, kuinka tärkeää on ammatillista osaamisen päivitäminen ja mahdollisesti myös monipuolistaminen.

Itse hurahdin tämän muutama vuosi sitten ja hakeuduin Itä-Suomen yliopistoon oikeustieteiden laitokselle opiskelemaan hallintotieteitä. Pääaineeksi valikoitui hallinto-oikeus.

Aluksi suoritin yleiset oikeusjärjestysopinnot, joita en voi kuin suositella julkishallinnossa työskenteleville. Julkishallinnon lisäksi niihin sisältyi toki paljon myös yksityisoikeudellisia oikeusaloja rikos- ja prosessioikeutta unohtamatta. Tämän jälkeen hallinto-oikeuden perus- ja aineopinnot. Kandityön tein oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin (1267/2013) liittyen. Sivuaineopinnoiksi sisällytin sitten lisää muita hallinto-oikeuden opintoja sekä erinomaisen Johtamisen perusteet -opintokonaisuuden kauppatieteiden puolelta.

Opintoja tähän tutkintoon kertyi 184 opintopistettä. Opintosuoritusotteessa kaikkia opintoja nyt 617 opintopistettä. Huomioitava myös yliopistouskollisuus, kaikki nämä suoritettu entisessä Joensuun tai nykyisessä Itä-Suomen yliopistossa.

Ohessa UEF:n tiedote 1.1. – 31.3.2021 valmistuneista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *