Etelä-Savon hyvinvointilalueen vapaaehtoinen suunnittelutyö etenee

Maan hallituksen tahtotilahan oli sijoittaa Savonlinnan kaupunki ja muut Itä-Savon kunnat tulevan Etelä-Savon hyvinvointialueeseen. Tämän johdosta tammikuussa 2021 Savonlinna sai nimettyä edustajat vapaaehtoiseen hyvinvointialueen neuvotteluhin, joita oli jo käyty hetken aikaa. Itse olen toinen näistä neuvottelijoista. Kokouksia on pidetty helmi-, huhti- ja kesäkuussa.

Eilen (8.6.2021) pidetyssä ohjausryhmän kokouksessa kuultiin Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkisen ehdotus väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanoksi. Toimielin on tärkeä, koska se vastaa hyvinvointialueen valmistelusta ennen kuin aluevaltuuston toimikausi aikanaan alkaa. Ehdotuksen mukaan Sosterin hallintojohtaja Saara Tavia ehdotetaan toimielimen puheenjohtajaksi. Lisäksi jäseniksi Itä-Savosta esitetään nimettäväksi Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Rantasalmen kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää.

Maakuntajohtaja Mäkisen ehdotus on erittäin hyvä. Siinä on otettu riittävästi huomioon alueellinen edustavuus. Nimilista paljastaa, että esitettävillä viranhaltijoilla on riittävä ja monipuolinen osaaminen tehtäväänsä. Lisäksi on hyvä muistaa, että näiden ns. sotelakien valmisteluasiakirjoissa on tuotu vahvasti esille, että juuri Lapin ja Etelä-Savon maakunnissa mm. erikoissairaanhoidon yhteensovittaminen on muita alueita hankalampaa. Jo tämän tiedon valossa on erinomaisen hienoa, että olemme etenemässä tämän toimielimen nimeämisessä yksimielisesti ja konsensushenkisesti.

Jo tässä vaiheessa on kiitettävä maakuntajohtaja Mäkistä isosta työstä ja avusta tulevan hyvinvointialueen eteen.

Sanomalehti Iä-Savon uutinen iheesta löytyy tästä linkistä.


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *