Erasmus+ KA120 akkreditointi Savonlinnan Taidelukiolle

iOpetushallituksen Erasmus+ kansallinen toimisto on myöntänyt 1.2.2023 alkaen Savonlinnan Taidelukiolle Erasmus+ KA120 akkreditoinnin 2021–2027.

Liikkuvuustoiminnoissa on ollut vuodesta 2020 mahdollista siirtyä yksittäisistä hankkeista kohti suunnitelmallista, monivuotista ja strategista kansainvälisyystoimintaa Erasmus+ -ohjelmakaudella 2021–2027. Tämä on tapahtunut hakemalla Erasmus+ akkreditointia, mikä tarkoittaa eräänlaista laatuvarmistettua Erasmus+ -jäsenyyttä.

Akkreditointihakemuksessa hakija pääsee laatimaan Erasmus+ -suunnitelman korkealaatuisten liikkuvuustoimintojen toteuttamiseen. Liikkuvuuksien on jatkossa tarkoitus olla aiempaa kiinteämpi osa oppilaitoksen yleisestä kehittämistoimintaa.Savonlinnan Taidelukio kiinnostui tästä syksyllä 2022 ja haki ensimmäistä kertaa akkreditointia. Yhtenä perusteena tälle se, että jo lukiolain (714/2018) 13 § edellyttää opetuksen järjestämistä siten, että opiskelijalla on aito mahdollisuus kehittää kansainvälistä osaamistaan.

Taidelukion opiskelijakunta kannatti myös hakemuksen jättämistä. Savonlinnan Taidelukion hyväksytyssä hakemuksessa vuosille 2023–2027 on suunniteltu 335 kansainvälistä liikkuvuutta. Akkreditointi tarjoaa erinomaisen rahoituskanavan kansainvälisyyshankkeiden toteuttamiseen. Tämä kaikki myös muuttaa hieman oppilaitoksemme opetuksen ja kasvatuksen painopisteitä. Tavoittelemme jatkossa sitä, että aivan jokainen opiskelijamme pääsee lukiovuosinaan kv. liikkuvuushankkeeseen mukaan. Liikkuvuuksien tarkempi suunnittelu ja toteutus tapahtuu Savonlinnan Taidelukion kansainvälisyystiimin toimesta.

Erasmus+: 2021-2027: first call approved – ETN Magazine

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *