5G-verkon rakentamishanke Itä-Suomessa

Vuosi sitten Keskustan Savonlinnan kunnallisjärjestö ja valtuustoryhmä tekivät kuntalaisaloitteen (voit lukea koko aloitteen tästä linkistä) mobiiliverkkojen rakentamishankkeisiin liittyen (5G). Aloitteessamme nostimme esiin mm. seuraavaa.;

Savonlinnan kaupunki, asumisväljyyttä ja asumisen mukavuutta tarjoavana kuntana hyötyisi paljon mobiiliverkkojen nopeuden ja häiriöttömyyden kasvattamisesta. Jatkuvasti kysyntää kasvattaneet suoratoisto- ja pelisovellukset ovat jo niin suuri osa ihmisten ajankäyttöä, että niiden häiriötön käyttö tulkitaan jo suoranaiseksi perusoikeudeksi. Tämä ohjaa myös ihmisten asumista. Jos alueellamme nämä tietoliikennetekniset edellytykset ovat puutteellisia, se vähentää hakeutumista tänne ja sitä kautta menetämme elinvoimaa ja sen kasvua.

Koronavirustilanne viimeistään osoitti, että työn tekeminen onnistuu hyvin monessa ammatissa myös etänä. Etätyön onnistuminen edellyttää mobiiliverkoilta samoja ominaisuuksia mitä viihdekäyttökin. Lisäksi mobiiliverkkojen laadun parantamisesta hyötyisivät suoraan myös alueen yritykset. Kaikkinensa Savonlinnan kaupungin alue muuttuisi entistä houkuttelevammaksi paikaksi asua, työskennellä ja yrittää, kun saisimme varmistettua nämä tietoliikennetekniset edellytykset riittävän korkealle tasolle.

Sanomalehti ItäSavo tiesi kertoa to 15.4.2021, että laajasti Itä-Suomeen vaikuttava 5G-rakentamishanke on käynnistymässä, uutiseen pääset tästä linkistä.

Olimme siis oikeaa aikaan asiassa hereillä ja tervehdimme suurella ilolla tätä hanketta.

Savonlinnan kaupungin tulee välillisesti tehdä kaikkensa hankkeen sujuvaksi toteutumiseksi omalla aluellaan.

Erinomainen asia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *